Voormalige NSA-directeur noemt zichzelf libertariër

Michael Hayden was zes jaar lang directeur van de Amerikaanse NSA (1999-2005), voordat hij directeur van de CIA werd. In die rollen was hij verantwoordelijk voor de gigantische uitbreiding van de surveillancestaat en de inperking van burgerlijke vrijheden. Hij heeft vrijwel alles gedaan waar libertariërs tegen zijn, en toch noemde hij zichzelf afgelopen vrijdag in een debat een ‘onverbiddelijke libertariër’.  Een knap staaltje newspeak, maar het publieke trapte er gelukkig niet in en reageerde boos. Bekijk hier de beelden:

Advertenties

One thought on “Voormalige NSA-directeur noemt zichzelf libertariër”

  1. Hayden was baas van de NSA toen 9/11 plaatsvond. Hij heeft blijkbaar gefaald. Dat zegt hij er voor het gemak maar niet bij. Waarom heeft die man zijn baan nog? In de aanloop van 9/11 schijnt er van alles mis te zijn gegaan. Feit is dat de expliciete aanwijzingen voor de dreigende aanslag aanwezig waren. Het enorme illegale surveillance apparaat bestond toen namelijk ook al, oa onder de naam Echelon. Waarom heeft Hayden niet ingegrepen? Waarom zijn de verantwoordelijken binnen de US inlichtingendiensten en leger niet aangesproken op hun falen, maar hebben in plaats daarvan promotie gekregen? Wat verbergt Hayden?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s