De interessante ideeën van Vince Vaughn

De meeste mensen kennen acteur Vince Vaughn vooral van zijn rollen in blockbusterfilms als Jurassic Park, Swingers en Wedding Crashers. Minder bekend is dat hij ook een stevige en zeer interessante mening over politieke onderwerpen heeft. In een interview met Playboy vertelde hij daar uitgebreid over.

image
Vaughn omschrijft zichzelf als een libertariër. Hij is voor een kleine overheid en veel ruimte voor de vrije markt. Ook is hij tegen de ontelbare oorlogen die de Verenigde Staten in het buitenland voert.

Zo zei hij over de buitenlandpolitiek van de VS:

De overheid erop vertrouwen dat zij weet wat goed voor ons is en de zaken goed kan regelen is een slecht idee. Dat zie je bij het buitenlandse beleid, waar de Amerikaanse overheid beslist om andere landen binnen te vallen en daar de boel te veranderen. Het werkt niet. Het zorgt alleen maar voor meer problemen.

Ook in het binnenland wil hij dat de overheid zich met zo min mogelijk bemoeit:

Als je kijkt naar Amerika, dan zie je een breed gedeelde wil om [via de overheid] met geweld je idealen aan anderen op te dringen. Je wilt dat waar jij in gelooft de wet wordt. Je wil de ene drug illegaal en de andere juist weer legaal maken. Ik denk dat het niet de rol van de overheid is om dat te bepalen. Ik denk dat bij het individu de verantwoordelijkheid ligt om zulke beslissingen te maken.

Vaughn voegde daaraan toe:

Ik denk dat de geschiedenis bewezen heeft dat de juiste rol van de overheid slechts is om de rechten en vrijheden van individuen te beschermen. Dat heeft altijd tot de meest welvarende en vrije samenlevingen geleid. Als de overheid zich teveel met de gang van zaken bemoeit, dan leidt dat juist tot een achteruitgang van de samenleving.

Vaughn sprak ook over het recht op vrij wapenbezit, Ron Paul, de Amerikaanse centrale bank, het homohuwelijk en nog veel meer. Lees zijn mening daarover in het interview met Playboy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s