Welke studies leveren het meeste op?

Wetenschappers van de University of Georgetown hebben onderzoek gedaan naar welke studies financieel gezien het meeste opleveren. Zij hebben daarvoor de salarissen van afgestudeerden vergeleken met die van hen die meteen na de middelbare school zijn begonnen met werken in hetzelfde vakgebied.

Het is een Amerikaans onderzoek, dus helemaal 1-op-1 zijn de resultaten niet over te nemen, maar het geeft wel een goede indicatie.  En dan blijkt dat vooral de technische studies veel opleveren, maar ook de opleidingen die gericht zijn op gezondheid en statistiek doen het goed.

image
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

Via: economicpolicyjournal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s