De vijf meest gestoorde uitspraken van Che Guevara

Het hoofd van Che Guevara is een cultsymbool geworden in grote delen van de wereld.  Miljoenen mensen hebben wel een shirtje in de kast liggen waarop de Argentijnse strijder prijkt. De meeste van hen weten niet dat hij een compleet gestoorde idioot was. Bekijk hier enkele van zijn bizarre uitspraken.

Wat wij bevestigen is dat we door moeten gaan op het pad van bevrijding, zelfs al kost dat miljoenen slachtoffers van atoombommen.

Che Guevara had niets liever gezien dan  atoombommen op Amerikaanse steden zoals New York. Om de marxistische revolutie te doen slagen moest volgens hem het Amerikaanse volk vernietigd worden.

We moeten alle kranten afschaffen; met een vrije pers kunnen we de revolutie niet voltooien.

Vrijheid van meningsuiting is een concept waaraan Guevara weinig waarde hechtte.

De zwarte is traag en dromerig, hij spendeert zijn magere salaris aan frivoliteiten en drank. De Europeaan heeft een traditie van werken en sparen, die hem in deze uithoek van Amerika heeft gebracht en hem drijft om zichzelf vooruit te brengen, zelfs onafhankelijk van zijn eigen aspiraties.

Jay-Z en andere zwarte rappers die graag shirts van de Argentijn dragen zullen deze passage uit Che’s dagboek waarschijnlijk niet kunnen waarderen.

Mijn neusgaten verwijden als ik de geur van bloed en buskruit ruik. Ik moet toegeven, papa, dat ik op dat moment ontdekte dat ik hou van moorden.

Voor Che Guevara was moorden geen noodzakelijk kwaad, hij genoot er juist van. En dat deelde hij blijkbaar graag met zijn vader.

We hebben veel mensen geëxecuteerd met een vuurpeloton zonder dat we wisten of zij wel echt schuldig waren. Soms kan de revolutie nu eenmaal niet stoppen om zaken te onderzoeken.

Onschuldige mensen executeren was voor Che Guevara geen probleem. Alles mag in naam van de revolutie.

Wil je na het lezen van deze gestoorde uitspraken nog steeds graag in een shirt van Guevara rondlopen? Bekijk dan ook eens deze video:

Bron: The Libertarian Republic

Advertenties

One thought on “De vijf meest gestoorde uitspraken van Che Guevara”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s