De belachelijke voorspellingen van klimaatalarmisten

Als we de Al Gore’s van deze wereld mogen geloven dan zal het klimaat er over enkele decennia compleet anders uitzien. Ons land zal geconfronteerd worden met bloedhete zomers, veel meer regen, nooit meer sneeuw, een zeespiegel die minstens tientallen centimeters hoger ligt… Tenzij we natuurlijk allemaal in een Prius gaan rijden en meer belasting zullen betalen. Dat we de waarschuwingen van de klimaatalarmisten niet al te serieus moeten nemen blijkt wel uit hun lange geschiedenis van slechte voorspellingen.

Een kleine greep uit de compleet waardeloze klimaatvoorspellingen van prominente wetenschappers en beleidsmakers:

‘Hele naties zullen van de aardbodem verdwenen zijn als klimaatopwarming niet gestopt is voor het jaar 2000. Overstromingen en mislukte oogsten zullen zorgen voor een exodus van “ecovluchtelingen”, met politieke chaos tot gevolg, zei [Noel] Brown, directeur van het VN-Milieuprogramma in New York.’ (AP, 30 juni 1989)

‘In 1995 zal het broeikaseffect de binnenlanden van Noord-Amerika en Eurazië verwoesten met gruwelijke droogtes, die mislukte oogsten en voedselrellen zullen veroorzaken.’ (Professor Michael Oppenheimer, mede-oprichter van het Climate Action Network, in zijn boek Dead Heat uit 1990)

“Binnen een paar jaar zal sneeuwval iets heel bijzonders worden. Kinderen zullen niet weten wat sneeuw is.” (Dr. David Viner, klimaatonderzoeker aan de Universiteit van East Anglia, 20 maart 2000)

“Volgens deze modellen zal er geen ijs meer zijn in de zomer in de Arctische Oceaan tussen 2010 en 2015. Waarschijnlijk gaat dat zelfs nog sneller gebeuren.” (Professor Louis Fortier, klimaatonderzoeker aan de Universiteit Laval, 16 november 2007)

“Met deze snelheid zal de Arctische Oceaan bijna ijsvrij zijn aan het eind van de zomer in 2012, veel sneller dan volgens eerdere voorspellingen.” (NASA-wetenschapper Jay Zwally, 12 december 2007)

“De ijskap op de Noordpool zal geheel verdwenen zijn over vijf jaar.” (Al Gore, 14 december 2008)

[P.S: We hebben bij het samenstellen van deze lijst de voorspellingen uit de jaren zeventig maar weggelaten, want dan zou het wel heel gênant zijn geworden voor de klimaatwetenschap. Een groot deel van de wetenschappers was er toen namelijk nog van overtuigd dat we aan de rand stonden van een nieuwe ijstijd.]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s