Rand Paul vs. Bilderberg

Rand Paul wordt inmiddels gezien als serieuze kandidaat voor het volgende Amerikaanse presidentschap. Daarvoor heeft de Republikein wel flink moeten draaien met zijn standpunten. Vijf jaar geleden uitte hij nog felle kritiek op de Bilderberggroep, maar nu hij dichter bij het centrum van de macht komt houdt hij daarover liever zijn mond.

Tijdens zijn campagne in 2010 om senator te worden zei Paul onder andere het volgende:

‘[De Bilderberggroep] doet alsof zij alleen bezig is met het welzijn van de mens en om die reden pleit voor een globale regering. In werkelijkheid is een wereldregering vooral goed voor hun portemonnee. [De deelnemers aan de Bilderbergconferentie] zijn erg rijk en gebruiken de overheid om nog rijker te worden.’

Hij voegde daaraan toe:

We moeten aan het licht brengen welke mensen de globalistische agenda steunen om zichzelf persoonlijk en financieel te verrijken ten koste van de rest van dit land en ten koste van onze republiek.

Harde woorden van Rand Paul, die daarbij ongetwijfeld beïnvloed was door de denkbeelden van zijn vader, Ron Paul. 

Nu Rand echter dichterbij de macht komt praat hij liever niet meer over de Bilderberggroep. Toen een journalist bij het campagneteam van de Republikein vroeg over zijn huidige denkbeelden wat betreft de elitegroep, werd er met een flauw grapje gereageerd:

Build a Burger zou een goede naam zijn voor een fastfoodketen.

Rand Paul lijkt daarmee een nog grotere draaikont te zijn dan de gemiddelde Nederlandse politicus. En dat is jammer, want een kritische blik op de Bilderberggroep en andere semi-geheime maar invloedrijke organisaties zou zeer welkom zijn.

Bron: The Daily Beast

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s