Iets positiefs over Rusland

In de Nederlandse media is de berichtgeving over Rusland vrijwel uitsluitend negatief. Rond de Olympische Spelen in Sotsji ging het bijna alleen maar over een anti-homowet, en sinds het conflict in Oekraïne horen we continu dat president Poetin de nieuwe Hitler is. Erg jammer, want Rusland is een prachtig en fascinerend land.

De auteur van dit blog is zowel in Moskou als Sint-Petersburg geweest, en beide zijn betoverend mooie steden. De mensen zijn in eerste instantie wat gesloten, maar als je een praatje met ze probeert te maken dan blijken ze meestal erg vriendelijk.  Russen zijn ook erg gastvrij.

Het land moderniseert snel en in het afgelopen decennium is er eindelijk een middenklasse ontstaan. Zo is de basis gelegd voor meer vrijheid en een betere rechtsbescherming in de toekomst. Veel Russen zien het westen als voorbeeld, en proberen onze levensstijl te kopiëren. De economische oorlogsvoering vanuit de EU en VS heeft die ontwikkelingen helaas tot stilstand gebracht, maar als daar een einde aan komt dan ziet de toekomst voor Rusland er weer glorieus uit.

Rusland is een bijzonder land, en dat heeft Business Insider goed weten te vatten in onderstaande afbeelding: 10 bizarre feiten over het grootste land ter wereld.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s