Meeste Amerikanen steunen de NSA

Uit onderzoek van Pew Research blijkt dat het merendeel van de Amerikaanse bevolking de NSA als positief ziet. The land of the free?

Maar liefst 51% van de Amerikanen stelt de NSA in een positief daglicht. Bij de bevolking tussen 18 en 29 jaar ligt dat getal nog 10 procentpunt hoger.

image
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

Na de val van de Muur waren Amerikanen nog geschokt door verhalen over de Oost-Duitse Stasi, maar na een paar terroristische aanslagen accepteren zij nu zelf grote inbreuken op hun privacy.

Er is echter nog geen enkel geval bekend waarin surveillance door de NSA een aanslag heeft voorkomen. Om terrorisme te bestrijden kunnen Amerikanen beter naar het handelen van hun eigen regering kijken.

De NSA is echter wel goed in het onderscheppen van intieme foto’s. Uit een artikel van Fok Nieuws:

Volgens klokkenluider Edward Snowden zijn er binnen de National Security Agency (NSA) meerdere incidenten voorgekomen waarbij naaktfoto’s, die zijn onderschept, rond zijn gestuurd naar collega’s. Dat zegt de voormalige NSA-medewerker in een interview met de krant The Guardian. 

Zolang de Amerikanen de NSA blijven steunen zal aan dit soort praktijken geen einde komen. Ook Nederlanders zijn daarvan het slachtoffer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s