Westerse soldaten in Oekraïne

De westerse autoriteiten zeggen dat Russische troepen in het geheim meevechten aan de kant van de Oekraïense separatisten. Er blijken nu echter ook uit het westen afkomstige soldaten in het Oost-Europese land te vechten. Niet voor de rebellen, maar voor het regeringsleger.

Toen een reporter aan een Oekraïens uitziende soldaat iets wilde vragen over het bombardement op de stad Marioepol, kreeg zij een kort antwoord in perfect Engels. De man zei met een Australisch of Brits accent dat zij op moest rotten, en liep vervolgens met zijn collega’s snel weg.

.
De soldaat wilde duidelijk niet op beeld verschijnen en spreekt blijkbaar geen Oekraïens, want anders had hij de vraag wel in die taal beantwoord. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat hij slechts een eenzame vrijwilliger was die uit idealisme voor het Oekraïense leger is gaan vechten.

Een logischere verklaring is dat de man en zijn collega’s huurlingen zijn voor een privaat leger zoals Academi (vroeger Blackwater), of onderdeel uitmaken van een geheime militaire missie. Wat er precies aan de hand is valt niet te zeggen, maar er spelen zich duidelijk dingen af in Oost-Oekraïne die voor het publiek verborgen moeten blijven.

[Update: de Engelssprekende soldaat in de video is geïdentificeerd als de Brit Leon Swampy]

Advertenties

4 gedachten over “Westerse soldaten in Oekraïne”

 1. Oekraïense soldaten zijn westers! We moeten samen sterk staan tegen de homo-hatende communisten. Die Tsjetsjeense terroristen die aan de andere kant vecht dat is pas gevaarlijk!

  Like

 2. geert w ziet spoken, leeft in de vorige eeuw. Communisten bestaan niet meer meneer. Aan welke kant staat u eigenlijk?
  Het is klip en klaar, in de Ukraine wordt de EU verkracht. ‘Fuck the EU’. Foute Fransje stond te huppelen met de fascisten van opwinding.

  Foute Fransje mocht bij zijn foute vrienden, van het Brookings Institute een gloedvol betoog afsteken over het ideaal van het 4de Rijk. De Rockefeller Socialistische Heilstaat.

  Dit is wat de geallieerde fascisten uit naam van het Westen ons opdringen, via de Ukraine en het M.O.:
  Je kruipt voor ons, ander ben je een terrorist.

  Opstelten c.s. grijpt iedere gelegenheid aan om van ons land een politiestaat te maken. Handelaren in Angst.
  Over (de echte) terroristen gesproken. Rutte c.s. staan de ene dag schouder aan schouder met oorlogsmisdadigers in Parijs in een fotosessie voor vrijheid en zo; de andere dag staan die gasten te huilen in Riyad om uit hun midden weg vallen van een massamoordenaar en oorlogsmisdadiger; de brute dictator van Saoudi Arabië.

  Uncle Sam, dat zijn pas fijne vrienden!? 1 x verkrachtten ze Europa al, ze staan al gebukt om ze nog een keer over ons heen te laten gaan.
  De manier waarop de V.S. de radical Islam zaait, voedt en doet groeien.
  http://www.sott.net/article/291113-Tajikistan-to-discontinue-CIA-puppet-Fethullah-Gulen-schools-citing-shadowy-mission

  Opmerkelijk dat geert W niet komt met argumenten. Hij komt alleen maar met de bekende oorlogsretoriek van de geallieerde fascisten.
  De fabel van homo-haat, de fabel van communisten – in werkelijkheid wordt Rusland geplunderd door de kliek van oligarchen.
  De fabel van de Tsjetsjenen.

  Dat Nederland 75 jaar geleden de fascisten met de deur wagenwijd open liet binnen marcheren, en dat nu weer doet – is geen excuus souvereine staten te veroordelen die zichzelf proberen te verdedigen tegen de doodseskader die de geallieerde fascisten uit naam van het westen sturen.
  Geert W maakt wel duidelijk hoe succesvol de propaganda is in het recruteren van elementen in ons eigen land die met plezier onze vrijheid en democratie inruilen voor het 4de Rijk van de NAVO.
  NAVO, laat staan VS voorvechter van vrijheid, democratie? Wordt wakker, zie wat er werkelijk gebeurt:
  Martial Law 911-Rise of the Police State

  Na Parijs, is de blauwdruk die al lang klaar lag – razendsnel over de EUSSR uitgerold. TTIP – de fascistische coup – staat gepland voor juli a.s., die omvat ook de politiestaat, internetcensuur, is eigenlijk alles omvattend. Gedwongen vaccinaties, gmo’s, burgers als proefkonijnen voor big pharma; en zo staan nog heel wat projecten op stapel met een hoog ‘Mengele’ gehalte.

  Onafhankelijk journalisten worden als stelselmatig als terrorist gebrandmerkt:
  ” Fox News pointed out Brock’s objective is to destroy the alternative media. As we noted recently in a report covering the so-called Clinton Papers, ”
  http://beforeitsnews.com/alternative/2014/05/media-matters-boss-admits-soros-funded-group-works-to-destroy-alternative-media-2950890.html
  [2] http://www.wnd.com/2015/01/generals-conclude-obama-backed-al-qaida/

  Like

  1. Ik kan me hier heel goed in vinden.
   We hebben echt geen radicale jihadi’s nodig om onder dwang, misleiding, manipulatie, terreur/vooral financiele terreur.,totale controle, het vormen van totalitaire eurofiel neoliberale staat en EU te moeten leven.
   De knechtingen duren al jaren en gaan rustig door.

   Het Amerikanisme met de false flags van vrede, veiligheid,democratie en humaniteit vallen uitstekend af te lezen aan de resultaten in Libië,Syrië, irak, Afghanistan en Azië.
   Het imperialistische doel en de moraalriedel betekenen gewoon massamoord, verlies van bodemschatten,vernietiging, verlies van soevereiniteit, curatele en dwang.
   Groteske smeerlapperij dus.>
   en dat is dus het voorbeeld voor de EU en daarvan afgeleid van onze eurofiel neoliberale regering

   Straks met TTIP wordt dat nog excessiever. Banken en multinationals die de dienst gaan uitmaken..
   De zoveelste proeftuin voor de most warring state on earth..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s