Nederlandse zorg nummer 44 van de wereld

Uit onderzoek van de onafhankelijke website Numbeo blijkt dat Japan de beste gezondheidszorg ter wereld heeft. Nederland moet maar liefst 43 landen voor zich dulden op de ranglijst.

Numbeo heeft voor het onderzoek onder andere gekeken naar hoe modern de apparatuur is, de snelheid van de zorg, de competentie van het personeel, de gastvrijheid in zorginstellingen en de  kosten van de zorg (zwaarwegend).

De top vijf van de wereld bestaat uit Japan, Bahrein, Taiwan, Frankrijk en Thailand.  De landen met de slechtste gezondheidzorg zijn juist Honduras, Azerbeidzjan, Mongolië, Irak en Vietnam.

Hoe kan het dat uitgerekend een derdewereldland als Thailand zo hoog staat? Het Aziatische land kent uitstekende private ziekenhuizen, die voor relatief weinig geld de beste artsen en een vijfsterrenluxe bieden. Westerse zorgtoeristen komen er daarom graag.

Nederland eindigt met een beschamende 44e plaats vlak achter Tsjechië, Albanië en de Verenigde Staten. Vooral de inefficiëntie en hoge kosten lijken ons land te nekken.

image
De top 10 van de wereld.

Europees gezien is de Nederlandse zorg de nummer 17. Frankrijk, Malta, Denemarken, Oostenrijk, Cyprus en België zijn de koplopers in ons werelddeel:

image
Klik op de kaart voor een uitvergroting.

Bron: businessinsider.com

7 gedachten over “Nederlandse zorg nummer 44 van de wereld”

 1. Dit verhaal komt heel geloofwaardig over.
  Laten we er maar van uit gaan dat dit wel klopt.
  In Nederland moet men toch eens achter de schermen van deze winnaars kijken !.
  Leren kan geen kwaad !.

  Like

  1. de zorg,met name in het ziekenhuis en in de apotheken is zwaar van de pot gerukt, doktoren mogen wel een les volgen: hoe ga ik met mensen om, en sommige apotheken,die in 3 maanden tijd 5 nieuwe bazen hebben gehad,daar mogen ze de fik erin steken, mensen worden de dupe van hun onbenulligheid ! dus BURN IT

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s