De VS zijn de grootste sponsor van terrorisme

In het afgelopen decennium leden Irak, Pakistan en Afghanistan veruit het meeste door aanslagen. De voorheen relatief veilige landen groeiden onder Amerikaanse invloed uit tot terroristische brandhaarden.

Met meer dan 35.000 aanslagen in de laatste 10 jaar werd Irak het meeste getroffen door terrorisme, gevolgd door Pakistan en Afghanistan. De drie landen hadden in totaal te kampen met meer dan 60.000 doden als gevolg.

image

Vóór de invasie in 2003 was er vrijwel geen islamitisch terrorisme in Irak. Tijdens de Amerikaanse bezetting hebben terreurgroepen echter flink kunnen wortelen in het land. Uit een artikel van CBS News:

De Amerikaanse invasie en bezetting van Irak heeft het aantal terroristische groeperingen wereldwijd laten stijgen en het algehele terrorismeprobleem verergerd, dat zegt een Amerikaans inlichtingenofficier in een geheim rapport.

De evaluatie van de impact van de oorlog op terrorisme kwam in een inlichtingenrapport dat de consensus van de zestien Amerikaanse inlichtingendiensten representeert.

Ook Afghanistan en Pakistan lijden flink onder de Amerikaanse invloed. De Taliban, die verantwoordelijk is voor veel van de aanslagen in beide landen, is groot gemaakt door de Verenigde Staten. Uit een eerder artikel van deze auteur:

Een goed voorbeeld van die alliantie was te vinden in Afghanistan. Daar bouwden de Verenigde Staten en Saudi-Arabië in de jaren tachtig de verzetsbeweging, bekend als de mudjahideen, op om te vechten tegen de Russische bezetters. Letterlijk duizenden jihadisten werden naar dat land gebracht om de mudjahideen te versterken. Zo schreef The Guardian hierover:

“Amerikaanse overheidsfunctionarissen schatten dat, tussen 1985 en 1992, 12.500 buitenlanders getraind werden in sabotage, stadsguerilla en het maken van bommen in Afghaanse kampen die mede door de CIA waren opgezet.”

In grote delen van de Arabische wereld werden advertenties geplaatst, gefinancierd door de CIA, die jonge militante moslims opriepen om de jihad te komen voeren tegen de Sovjet-bezetters in Afghanistan. Daarnaast financierden de Amerikanen en Saudi’s de bouw van madrassas, beter bekend als haatscholen, in Pakistan en werd voor vijftig miljoen dollar aan jihad-verheerlijkende boeken verspreid onder Afghaanse kinderen. Uiteraard werden beide ook met hetzelfde doel gedaan: het creëeren van een voedingsbodem voor de Mudjahideen.

En wie was één van de belangrijkste strijders voor diezelfde Mudjahideen? Osama Bin Laden. Robin Cook, voormalig Brits minister van Buitenlandse Zaken, schreef over hem het volgende:

“Gedurende de jaren tachtig werd hij [Osama, GB] bewapend door de CIA en gefinancierd door de Saudi’s om de jihad te voeren tegen de Russische bezetting van Afghanistan. Al Qaeda, dat letterlijk ‘de database’ betekent, was oorspronkelijk een computerbestand van de duizenden mudjahideen die gerekruteerd en getraind werden met hulp van de CIA om de Russen te verslaan.”

Na de Russische terugtrekking uit Afghanistan groeiden delen van de Mudjahideen uit tot de Taliban en werd Al Qaeda de bekendste terroristische beweging ter wereld.

De oorlog tegen terrorisme is dus een farce. De Verenigde Staten en hun bondgenoten zeggen tegen terreurgroepen te strijden, maar tegelijkertijd zijn zij hun grootste sponsoren. De Irakezen, Afghanen, Pakistanen en nu ook steeds meer de Syriërs zijn daar het slachtoffer van.

2 gedachten over “De VS zijn de grootste sponsor van terrorisme”

 1. Staat als een paal boven water. VS is het kwaadaardige monster dat de hele wereld terroriseert; War Inc.:

  “Indeed, much of the strategy currently at play in the region was candidly described in a 2008 U.S. Army-funded RAND report, Unfolding the Future of the Long War.”

  “external support for the rebels funneled largely through Saudi Arabia and Qatar has empowered extremists.
  The New York Times found that most of the arms supplied with U.S. approval “are going to hard-line Islamic jihadists, ”

  http://www.nafeezahmed.com/2013/08/special-report-syria-intervention-plans.html http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Israel-set-to-receive-oil-from-Iraqi-Kurdistan-360054

  “more than 160 military cargo flights by Jordanian, Saudi and Qatari military-style cargo planes ”

  “A conservative estimate of the payload of these flights would be 3,500 tons of military equipment,”
  said Hugh Griffiths, of the Stockholm International Peace Research Institute, who monitors illicit arms transfers.”

  http://www.nytimes.com/2013/03/25/world/middleeast/arms-airlift-to-syrian-rebels-expands-with-cia-aid.html?_r=0

  http://www.nytimes.com/interactive/2013/03/25/world/middleeast/an-arms-pipeline-to-the-syrian-rebels.html?ref=middleeast

  Desondanks gaat de Nederlandse regering de hoogste eer betonen aan de overleden oorlogsmisdadiger, het staatshoofd van S.A.. De Nieuwsshows repten gisteren met geen woord over de rol van SA achter IS – en de vreselijke slachtingen onder Christenen, Moslims, etc. in opdracht van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s