Was 2014 wel echt het warmste jaar?

Afgelopen week stond in alle landelijke media dat 2014 het warmste jaar ooit was. De klimaatalarmisten deden al een vreugdedansje, maar er blijkt meer aan de hand te zijn.

De bron voor het nieuws is een NASA-rapport, maar die organisatie heeft nu toegegeven dat zij maar met 38% zekerheid kunnen zeggen dat 2014 ook daadwerkelijk het warmste jaar was. Het is dus erg goed mogelijk dat er helemaal geen nieuw warmterecord is.

Bovendien, zo zeggen de onderzoekers van het gezaghebbende Berkeley Earth Surface Temperature project, zijn de temperatuurverschillen tussen de jaren het afgelopen decennium zo minimaal dat het niet wetenschappelijk verantwoord is om überhaupt een nieuw warmterecord aan te wijzen.

In werkelijkheid is het allerminst zeker dat 2014 het warmste jaar ooit is. Als Al Gore en consorten ook maar enige integriteit hebben, dan zullen ze dus een ander argument moeten bedenken om hun windmolens en groene belastingen aan de man te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s