Jean-Marie le Pen: aanslag Charlie Hebdo was valse-vlagoperatie

De voormalige leider van Front National, Jean-Marie le Pen, acht de kans groot dat de aanval op Charlie Hebdo een valse-vlagoperatie was. Volgens hem is een (buitenlandse) inlichtingendienst waarschijnlijk de schuldige.

In een interview met de Russische krant Komsomolskaïa Pravda zei Jean-Marie:

De schietpartij bij Charlie Hebdo lijkt op een operatie van een geheime dienst, al hebben we daar geen bewijs voor. […] Ik denk niet dat de Franse autoriteiten de aanval zelf georganiseerd hebben, maar wel dat zei ervan op de hoogte waren en toestemming gaven.

De president voor het leven van Front National lijkt daarmee te verwijzen naar een aanval vergelijkbaar met die in operatie Gladio, namelijk dat een buitenlandse inlichtingendienst met deze aanslag de Franse politiek heeft geprobeerd te beïnvloeden.

Als redenen voor zijn vermoedens noemt Le Pen onder andere het opmerkelijke feit dat de aanslagen zeer professioneel zijn uitgevoerd, maar de daders wel ‘hun’ ID-kaarten in de auto hebben laten liggen. Hij vindt dat erg verdacht.

Jean-Marie le Pen staat bekend om zijn vreemde en soms zelfs gestoorde uitspraken, maar het zou best kunnen dat hij dit keer gelijk heeft. Zolang de feiten nog niet boven water zijn is het belangrijk om geen conclusies te trekken uit de aanval.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s