Indrukwekkende beelden uit Oekraïne

Voor het EK Voetbal van 2012 werd het vliegveld van Donetsk omgetoverd tot een hypermoderne luchthaven. Drie jaar later is het niet meer dan een spookachtige ruïne. Nieuwe beelden van de luchthaven tonen treffend de tragiek van de oorlog tussen Kiev en de separatisten.

image

Na de opening van de nieuwe terminal verwerkte het vliegveld ruim een miljoen passagiers per jaar. Behalve voor binnenlandse vluchten, werd Donetsk Airport ook gebruikt om naar zonnige vakantiebestemmingen te vertrekken.

image

Dit jaar is er echter nog geen enkel vliegtuig op de luchthaven geland. Al maandenlang strijden de separatisten en het Oekraïense leger met elkaar om de plaats. Gisteren claimde een Oost-Oekraïense rebellengroep het vliegveld definitief in handen te hebben.

Wie Donetsk Airport werkelijk in handen heeft valt lastig te zeggen, maar dat het nu een complete ruïne is staat buiten twijfel. Een groep Oekraïners vloog deze week met een drone over de voormalige luchthaven, en dat heeft spookachtige maar indrukwekkende beelden opgeleverd:

.
De video toont op tragische wijze hoe dramatisch de oorlog in Oekraïne is. Het is te hopen dat de strijd snel gestaakt wordt, zodat de Oekraïense bevolking niet langer het slachtoffer hoeft te zijn van de geopolitieke strijd tussen Rusland en de NAVO.

One thought on “Indrukwekkende beelden uit Oekraïne”

  1. De nazi’s kregen totale steun om de macht over te nemen in Kiev, ze kregen de totale dekking vanuit de westerse landen om met geweld Oekraïne over te nemen en te regeren. MH17 is een normaal gevolg: bedrog, valse vlag aanslagen met valse beschuldigingen, geheime agenda’s in alle NAVO landen in de hoop de schijn van “democratie” in Kiev te schetsen. De mainstream media laat dan ook geen ruimte voor een realistische beeldvorming. Omdat ik over de 22.2.14 “CIA/neonazi coup in Kiev”, “een coup uit het CIA playbook” schreef kreeg ik zelfs een permanente ban op nujij.nl al op 26.2.14!!! Men mag niet informeren of waarschuwen op de mainstream media Nederlandse sites. Onschuldige luchtvaartpassagiers werden opgeofferd aan een “vreedzame” NAVO expansie agenda en hetzelfde publiek waaruit de slachtoffers gepikt worden is voortdurend afgeleid, voorgelogen en naar de verdoemenis geleid door een kliek multinationals en corrupte politici.
    Sanoma Media Netherlands Group – eigenaar van nujij.nl – is medeplichtig aan massamoord!
    !!! SCHANDALIG !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s