Eurosceptici behouden voorsprong in Griekenland

Uit de meest recente peilingen blijkt dat als er nu Griekse verkiezingen worden gehouden de eurosceptische partijen de meerderheid zullen veroveren in het parlement. Zij behouden daarmee hun eerder opgebouwde voorsprong op de pro-Europese partijen.

image
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

Syriza, de Gouden Dageraad, de Communistische Partij en de Onafhankelijke Grieken krijgen samen 48,9% van de stemmen. Daarmee zijn de eurosceptici goed voor 184 van de 300 zetels in het Griekse parlement.

image
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

Hopelijk krijgen de eurosceptici bij de verkiezingen van volgende week ook daadwerkelijk de meerderheid. Dat zou voor de eerste keer zijn in de geschiedenis van Griekenland, en daarnaast een flinke tegenslag voor de Brusselse bureaucraten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s