‘Laat joden wapens dragen voor zelfverdediging’

De invloedrijke rabbijn Menachem Margolin vraagt de Europese Unie om de wapenwetten voor joden te verruimen. Door toenemend anti-semitisme is het belangrijk dat de joodse gemeenschap zichzelf kan verdedigen.

Margolin, directeur van het grootste joodse samenwerkingsverband in Europa (EJA), schrijft in een brief aan de EU:

De aanvallen in Parijs en andere uitdagingen […] hebben aangetoond dat het belangrijk is om te stoppen met praten en te beginnen met het nemen van concrete acties.

Hij vervolgt:

We vragen hierbij om de wapenwetten te veranderen zodat het mogelijk wordt dat aangewezen leden van de joodse gemeenschap wapens kunnen bezitten voor de essentiële verdediging van hun commune.

Volgens Margolin zou de overheid hen vervolgens moeten helpen met training, zodat er verantwoord met de wapens kan worden omgegaan.

De rabbijn maakt een goed punt, want de politie faalt vrijwel iedere keer om de joodse gemeenschap te beschermen. Door (serieuze) zelfverdediging toe te staan kan de veiligheid van Europese joden sterk verbeterd worden.

Margolin gaat echter niet ver genoeg. Niet alleen joden, maar alle Europeanen zou zichzelf moeten kunnen verdedigen met vuurwapens. Bejaarden, vrouwen en gehandicapten zijn nu vrijwel weerloos tegenover criminelen.

Voor chaotische taferelen zal vrijer wapenbezit niet zorgen. In tegendeel, uit onderzoek blijkt dat meer wapenbezit vaak tot een vermindering van de criminaliteit leidt.

Zo zijn de gebieden in de Verenigde Staten waar vrij wapenbezit is toegestaan zeer veilig. De door criminaliteit geteisterde metropolen – waar wapenbezit illegaal is – hebben het land als geheel echter een negatief imago gegeven op het gebied van veiligheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s