Iraanse generaal: VS bewapent ISIS

De Iraanse generaal Mohammad Reza Naqdi beweert dat de Islamitische Staat (ISIS) bewapend wordt door de Verenigde Staten. De westerse strijd tegen de jihadisten is volgens hem slechts een farce.

Naqdi zei maandag:

De Verenigde Staten steunen direct de Islamitische Staat in Irak en Amerikaanse vliegtuigen laten de benodigde wapens en hulpmiddelen in handen van de groep vallen.

De generaal is niet de eerste die dit beweert. Afgelopen week zei het Iraakse parlementslid Majid al-Ghraoui  precies hetzelfde:

De informatie die ons in het veiligheids- en defensiecomité bereikt heeft wijst erop dat een Amerikaans vliegtuig een lading wapens en uitrusting heeft laten vallen voor een groep ISIS-militanten in de regio Al-Dour in de provincie Salahuddin.

Of de mannen de waarheid spreken valt lastig te verifiëren, maar onwaarschijnlijk is het niet. De Verenigde Staten hebben een lange geschiedenis in het steunen en zelfs creëren van terreurgroepen.

In het Midden-Oosten wordt er ook al langer getwijfeld aan de oprechtheid van de westerse strijd tegen de Islamitische Staat. Zo noemt de Syrische president Assad de luchtaanvallen van de coalitie niet serieus en ineffectief.

3 gedachten over “Iraanse generaal: VS bewapent ISIS”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s