EU: vertrek uit eurozone niet mogelijk

Er wordt steeds meer gespeculeerd over het vertrek van Griekenland uit de eurozone. Op 25 januari worden in het land namelijk verkiezingen gehouden, en de eurosceptische partijen krijgen volgens recente peilingen meer dan de helft van de stemmen.

De Europese Unie zegt nu echter dat een vertrek uit de eurozone niet toegestaan is. Het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws schrijft:

Reageren op “geruchten” en “speculaties” deed de Commissie vandaag niet, maar een woordvoerster stelde tijdens de dagelijkse persbriefing wel dat het lidmaatschap van de eurozone “onherroepelijk” is. Ze verwees daarvoor naar artikel 140, paragraaf 3 van het Europese verdrag. Daarin staat dat de eurolanden en een nieuwe lidstaat onherroepelijk de koers vastleggen waartegen de munteenheid van die lidstaat wordt vervangen door de euro.

De Europese Unie begint zich steeds meer tot een dictatoriale superstaat te ontwikkelen. Een verbond gebaseerd op vrijwillige samenwerking is het al lange tijd niet meer.

De Nederlandse regering zou er dan ook alles aan moeten doen om (eventueel in samenwerking met het Verenigd Koninkrijk en Griekenland) de EU te verlaten. Nu valt dat vast nog wel te regelen, over niet al te lange tijd is het waarschijnlijk niet meer mogelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s