Brits voorstel: oppassers moeten potentieel terroristische kleuters melden

Een nieuwe anti-terrorismewet ligt klaar in het Britse parlement om over gestemd te worden. Bij die wet is een document gevoegd met richtlijnen om terroristen beter te kunnen bestrijden. Eén van de voorstellen daarin is om van kleuterjuffen en oppassers te eisen dat zij zich verdacht gedragende peuters en kleuters melden bij de overheid.

Volgens het document hebben oppassers en scholen de plicht om te voorkomen dat kinderen terrorist worden. Als een kleuter anti-semitische opmerkingen maakt of zegt dat atheïsten zondig zijn, dan moet de juf dat onmiddellijk melden. Om hen daarbij te helpen zouden zij extra training moeten krijgen.

image
Even een telefoontje naar de overheid plegen.

Volgens critici is het plan onwenselijk, omdat het een omgeving van wantrouwen creëert en zorgt voor Oost-Duitse taferelen. Parlementslid David Davis noemt het plan ‘onwerkbaar’ en zegt dat het onduidelijk is wat precies van kleuterleidsters verwacht wordt. De Britse regering is echter niet van plan om het voorstel te wijzigen.

3 gedachten over “Brits voorstel: oppassers moeten potentieel terroristische kleuters melden”

  1. De overheden worden BANGER en BANGER voor burgers en openheid en het is er ze alles aan gelegen om controle te verstevigen omdat ze zien dat ze MACHT verliezen.
    Nog even en het politieke bankierstuig moet vluchten omdat de bevolking dat bankiers-tuig door de straten achtervolgd en …… !

    Like

    1. Persoonlijke vrijheden worden steeds meer aan banden gelegd zie Spanje. Een verbod om kritiek te geven op de overheid. Zoals ook in Nederland met de jaar-wisseling, geef het aan indien u een verdacht pakket bij uw buren naar binnen ziet gaan. Zit natuurlijk wel wat in, maar dadelijk weet niemand meer. Wie een verklikker voor de overheid is.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s