Ron Paul: Amerikaanse overheid verbergt waarheid over MH17

Ook de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Ron Paul denkt dat de waarheid over vlucht MH17 voor het grote publiek verborgen wordt gehouden. Volgens Paul is de Amerikaanse overheid niet te vertrouwen in de berichtgeving over de ramp.

Ron Paul heeft twintig jaar lang in het Amerikaanse congres gezeten en wist bij de laatste twee verkiezingen voor de Republikeinse presidentskandidaat een grote aanhang te verwerven onder jonge Amerikanen. Zijn libertarische boodschap van non-interventie in binnen- en buitenland wist hem in 2012 zelfs de vierde plek op te leveren bij de voorverkiezingen.

image
Voormalig congreslid Ron Paul.

Paul is al jarenlang een luis in de pels van het Amerikaanse establishment. Zo was hij tegen de invasie van Irak, en ook de militaire interventie in Libië kon niet op zijn goedkeuring rekenen. Paul noemde de westerse bemoeienis in Oekraïne zeer gevaarlijk en verdedigt het recht van de Oost-Oekraïners op zelfbeschikking.

De voormalige politicus schreef in augustus een interessante column over de ramp met vlucht MH17, die vandaag opnieuw onder de aandacht kwam. Hier is de volledige vertaling:

De Amerikaanse overheid is opvallend stil geworden over de beschuldiging dat Rusland of haar bondgenoten het Maleisische vliegtuig neerschoten met een BUK-raket.

De weinige informatie die we van Amerikaanse inlichtingendiensten hebben gekregen is dat zij geen bewijs hebben dat Rusland betrokken was. Toch is de oorlogspropaganda succesvol geweest in het overtuigen van het publiek dat het allemaal de fout van Rusland was. Het valt moeilijk te geloven dat de Verenigde Staten, met al haar spionagesatellieten beschikbaar om de situatie in Oekraïne nauwlettend te volgen, geen precies bewijs van wie deed wat en wanneer beschikbaar heeft.

Wanneer bewijs de beschuldigingen van de [Amerikaanse] overheid tegenspreekt, dan wordt het bewijs niet aan het publiek getoond – zogenaamd voor de nationale veiligheid. Onafhankelijke bronnen beweren dat op de rampplek bewijs van kogelgaten veroorzaakt door straaljagers is ontdekt. Als dat klopt, dan is West-Oekraïne verantwoordelijk voor de ramp.

Er blijven [onbeantwoorde] vragen over het serieuze internationale incident. Daarom is het erg jammer dat we niet op de overheid kunnen rekenen om ons de waarheid te vertellen en het bewijs te tonen. Ik ben ervan overtuigd dat de [Amerikaanse] overheid veel meer weet dan zij ons vertelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s