De teloorgang van het huwelijk

Bij het huwelijk beloven de bruid en bruidegom elkaar eeuwige trouw, maar in veel landen komt de meerderheid van de gehuwden die belofte niet na. Het aantal echtscheidingen bereikt nieuwe records.

Bij onze zuiderburen ligt het aantal scheidingen relatief gezien het hoogst. Maar liefst 71% van de Belgische huwelijken eindigt voortijdig. Ook in Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Hongarije scheiden veel mensen: meer dan 60% van de huwelijken loopt daar slecht af.

Nederland doet het internationaal gezien nog best goed. Minder dan de helft van de huwelijken (43%) eindigt hier in een echtscheiding.

image
Klik op de kaart voor een uitvergroting.

Het hoge aantal scheidingen is vooral slecht voor de jeugd. Uit onderzoek blijkt dat de schoolresultaten van kinderen door een scheiding behoorlijk achteruit gaan. Ook hebben zij vaker dan gemiddeld te kampen met depressies.

Via: businessinsider.com

One thought on “De teloorgang van het huwelijk”

  1. Er is ook een nieuwe stroming mensen (mannen) die helemaal niet meer wil trouwen. In Japan worden dit graseters genoemd, in het westen MGTOW (men going their own way). Veel van deze mensen vinden dat het huwelijk is verworden tot een wurgcontract dus daarom helemaal niet meer willen trouwen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s