Clinton vs. Bush in 2016

Een nieuwe peiling door CNN bevestigt dat de volgende presidentsverkiezingen in de VS waarschijnlijk tussen Jeb Bush en Hillary Clinton zullen gaan. Beide politici zijn de absolute favoriet binnen hun partijen.

Bush zou nu 23% van de Republikeinen achter zich krijgen in de verkiezingen voor presidentskandidaat. Alle andere kandidaten volgen op ruime afstand. Gouverneur Christie komt met 13% van de stemmen op de tweede plaats, de chirurg Carson is met 7% de derde kandidaat.

image
Klik op de tabel voor een uitvergroting.

Bij de Democraten is het zelfs nog duidelijker wie de favoriete kandidaat is. Clinton krijgt bijna tweederde van de stemmen. Senator Warren en vice-president Biden komen niet verder dan een paar procent.

image
Klik op de tabel voor een uitvergroting.

De Verenigde Staten hebben duidelijk verandering nodig, maar in plaats daarvan krijgen ze meer van hetzelfde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s