Russische expansiedrift?

Rusland steunt de rebellen die in Oost-Oekraïne voor onafhankelijkheid strijden. Dat is volgens de Nederlandse media een teken van het Russische imperialisme. Het land zou agressief op zoek zijn naar nieuwe invloedssferen.

De grootste imperialisten zijn echter niet in het Kremlin te vinden, maar in Washington D.C. Sinds de val van de Muur heeft de VS haar invloedssfeer in Europa gigantisch uitgebreid, tot op de grens met Rusland.

Onderstaande afbeelding zet de zaken in perspectief:

image
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

3 gedachten over “Russische expansiedrift?”

 1. Het gekke is dat de meeste mensen in het westen dit totaal niet in de smiezen hebben,ze geloven massaal de westerse propaganda verhalen.
  Ik sta iedere keer weer verbaasd hoe schaaps de gemiddelde Nederlanders zijn.

  Like

  1. Jouw geest is gelukkig (nog) onafhankelijk! De rest of meerderheid is gehersenspoeld of het interesseert hen voor geen meter. Geografisch gezien en gesproken en vooral uit economisch oogpunt moeten wij juist a.d. kant van Vladimir Poetin staan.
   Ach, wie ben ik … het heeft allemaal geen zin, de kaarten zijn reeds geschud door Uncle Sam, de uitdeler naar de Navo en de EU het schoothondje van US.

   U en ik weten wel beter…

   Like

 2. Voor de ernst te onderkennen van het hernieuwd gevitaliseerde geallieerd fascisme uit het Westen, ook hier rukt dat geallieerde fascisme razend snel op: Afghanistan en Pakistan (Russische Zuidgrens), Birma; geheel Noord-Afrika (Facebook-revoluties; propagandistisch Arabische lente gelabeld), Afrika – ‘het Ebola-project’, de bezettingstroepen van AFRICOM te Stuttgart met Ebola als voorwendsel; de fascistische alliantie pompt via het Commando Centrum in Qatar, CENTCOM het Midden-Oosten vol met wapentuig, IS met name.
  Zo heeft de alliantie ook Polen vol gezet met aanvalswapens. Met de zelfverklaarde intentie om Rusland in de rug aan te vallen – het vermoorden van 196 Nederlanders was een provocatie waarop niet is gehapt; de fascisten zijn al bezig nieuwe burgerslachtoffers te offeren voor hun ‘hogere’, en ‘heiligere’, doel.
  Onze levens zijn niks waard in de ogen van Ruttes’, Hennes’s, Obama’s, globalisten/fascisten.
  Navo en democratie zijn als sneeuw voor de zon.

  “Vanaf het moment dat de Sovjet-Unie instortte (1991) zijn de Verenigde Staten bezig geweest Rusland te omsingelen. Hetzelfde werd gedaan met China en Iran.
  Amerika heeft inmiddels twaalf landen in Centraal Europa, tevens voormalige bondgenoten van Moskou, onderbracht in het NAVO-bondgenootschap. Amerika staat aan de grens van Rusland.” (Steven Kinzer, Boston Globe, 3 mrt. ‘14).

  Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) generaal Philip Breedlove van de NAVO (AFP Photo/John Thys).
  Op 24 juli liet generaal Breedlove, de hoogste militaire bevelhebber van de NAVO, na overleg met het Pentagon weten dat in Polen moest worden overgegaan tot de aanleg van zoveel voorraden wapens, munitie en andere benodigdheden dat de snelle inzet van duizenden soldaten tegen Rusland was gegarandeerd (RT, 24 juli 2014 en Times, 22 augustus 2014).
  Volgens The London Times zal het “Blitzkrieg scenario” van Breedlove begin sept. op de NAVO-top in Wales worden gepresenteerd. http://www.earth-matters.nl/11/9912/verborgen-nieuws/de-wereld-staat-op-een-gevaarlijk-kruispunt.html

  Europe needs to wake up to how it has been and continues to be played for a fool and a stooge by Washington, where potentially good neighborly relations with Russia are abused to the point of war.
  http://thisisyourwake-upcall.blogspot.nl/2014/04/this-is-why-washington-has-sought-to.html

  Rusland als vijand afschilderen is schoolvoorbeeld van propaganda. ‘framing’. Staat haaks op de feiten en waarnemingen. Rusland en Nato zijn al decennia bondgenoten:
  “Cooperation between Russia and NATO started in 1991. In 1994 Russia joined the Partnership for Peace program.[1] During the 1990s, the two sides signed several important agreements on cooperation.[2]” http://en.wikipedia.org/wiki/NATO%E2%80%93Russia_relations

  “VS werkt samen met Rusland in project onder de naam ‘VECTOR’. U.S. Defense Department financiert het hele project (3). “: http://query.nytimes.com http://www.vrijechroniqueurs.nl/de-eu-vernietigt-de-economie-en-voert-ons-naar-een-oorlog-met-rusland/

  In de loop van de jaren negentig, hebben agentschappen van de Amerikaanse regering samengewerkt met Al Qaeda in een aantal geheime operaties, zoals bevestigd door een 1997 verslag van het Comité van de Republikeinse partij van het Amerikaanse Congres.
  (Zie ons Congres, 16 jan. ´97, http://www.globalresearch.ca/articles/DCH109A.html ).

  In feite tijdens de oorlog in Bosnië Amerikaanse wapens werkten inspecteurs met Al Qaeda agenten, waardoor in grote hoeveelheden van wapens voor het Bosnische Moslimleger.
  Vandaar dat de beroemde fotorolletjes moesten verdwijnen. De Nederlandse regering was van alles uiteraard volledig op de hoogte!

  “Bovendien, officiële verklaringen en spionage/inlichtingen-rapporten bevestigen banden tussen Amerikaanse militaire inlichtingendienst eenheden en Al Qaeda agenten, o.a. in Bosnië (medio’90), Kosovo (1998-99) en Macedonië (2001). (Zie Michel Chossudovsky, oorlog en globalisering, de waarheid achter 9/11, Global Outlook 2003, hfdst. 3): http://globalresearch.ca/globaloutlook/truth911.html ) http://www.informationclearinghouse.info%2

  Dat maakt wel duidelijk dat de geschiedenis door de overheid is herschreven en dat ook de perceptie van het heden (zelf-)bedrog is. Koude Oorlog/NATO zelfbedrog.: http://www.equalparenting-bc.ca/adobe-pdfs/book_1989-GOLDSBOROUGH-Lines-of-Credit-.pd
  “Het feit dat wereld onwetend en onverschillig is over deze enorme misdaden bewijst dat de media in de wereld in handen is van de misdadigers” (Aleksandr Solzhenitsyn, ‘De Goelag Archipel’) http://nosnowinmoscow.com/category/ant-christian/communism/

  NATO heeft genocide en oorlogsmisdaden geprivatiseerd. Deze medewerker van het ICC in Den Haag heeft niet minder dan 116 privé-legers nagetrokken: http://www.salon.com/2004/05/11/private/
  Die terreurnetwerken over de hele wereld opzetten, A.Q., Al Shabab, Boko Haram, ISIS, etc. Daarom moest ambassadeur Christopher Stevens in Benghazi vermoord worden.

  Het NATO opperbevel pleegt “suïcide” op eigen soldaten. Dan snap je het wel?! Google Pat Tillman. zie ook http://iissonline.net/the-privatization-of-warfre-violence-and-private-military-security-companies-a-factual-and-legal-approach-to-human-rights-abuses-by-pmsc-in-iraq/

  zie ook: >’Lastly, the UN states they are working for world peace. Peace to the United Nations means “no opposition to their agenda.”
  <'GLOBAL STRAITJACKET' by Joan Veon http://www.womensgroup.org /

  Roosevelt's adviseur Buitenlandse Zaken, Alger Hiss, schreef mee aan het U.N. Charter, dat de USSR 3 stemmen gaf in de algemene vergadering, en de VS 1; waarna hij president van de Carnegie Endowment werd. Later werd hij veroordeeld voor spioneren voor de Russen. Geen strafmaat opgelegd! ….. : http://www.biblebelievers.org.au/lines.htm

  Wat de VN angstvallig geheim houdt over de doelen en middelen: http://www.apfn.org/apfn/un.htm http://www.vrede.be/publicaties/navo-publicatie

  President Truman, bevestigde NATO onderworpenheid aan de VN, in April 12, 1949, voor de Senaat:
  "De 12 landen … VN verdrag, en onderwerpen zich aan maatregelen die de VeiligheidsRaad besluit te nemen …." (9)
  In a 1960 speech and pamphlet
  "The Goal is Government of All the World,"

  De NAVO zijn de stoottroepen van de geallieerde fascisten uit 'het Westen'.
  Voortborduren op d VOC-mentaliteit. Plunderen, roven en moorden. "War Incorporated".

  Beetje veel, en lang. Complexe zaken teveel versimpelen voegt alleen toe dan het onbegrip. Het vak van politici, media e.d. professionele leugenaars.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s