Communistische Partij eist ontslag Russische regering

De Communistische Partij organiseerde gisteren een demonstratie voor het Russische regeringsgebouw. De grootste oppositiepartij eiste dat Poetin de regering van premier Medvedev ontslaat.

Volgens de communisten zitten in de Russische regering niet de juiste mensen om de economische en geopolitieke problemen van het land op te lossen. Door de dalende olieprijzen en westerse sancties gaat het erg slecht met de economie.

De leider van de Communistische Partij voegde daar vandaag aan toe dat het Russische leiderschap een voorbeeld zou moeten nemen aan Jozef Stalin. De moordlustige dictator wist volgens hem wel de juiste mensen uit te kiezen in tijden van crisis.

image

Zo’n 200 communisten protesteerden gisteren voor het Witte Huis in Moskou. (bron: RT)

Stalin blijft erg populair bij een groot deel van de Russen. De auteur van dit artikel sprak bij een bezoek aan Sint-Petersburg met een jonge Rus die zei te verlangen naar een terugkeer van het Stalinisme. Op de opmerking dat hij dan ook zijn splinternieuwe Audi A6 zal moeten inleveren reageerde hij ontkennend. Daar zou volgens hem wel een oplossing voor gevonden kunnen worden.

De reactie van de Rus was niet verrassend, want het onderwijs over het leven onder Stalin is nog steeds ondermaats in Rusland. De overwinning van de communistische dictator op Nazi-Duitsland wordt altijd uitgebreid gevierd, maar over de goelags en hongersnoden heeft men het liever niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s