Obama verbetert relaties met Cuba

Na bijna 55 jaar komt er eindelijk een einde aan de vijandigheid tussen de Verenigde Staten en Cuba. President Obama maakte deze week bekend dat de betrekkingen tussen de voormalige rivalen uit de Koude Oorlog genormaliseerd worden.

Zo wordt de Amerikaanse ambassade in Havana heropend en wordt het voor Amerikanen makkelijker om zaken te doen op het eiland. Ook mogen Amerikaanse toeristen voortaan Cubaanse sigaren en alcohol mee naar huis nemen. In ruil daarvoor zal het communistische regime haar burgers meer vrijheid geven op het internet en zal een groep politieke gevangenen vrijgelaten worden.

Aan het handelsembargo komt echter nog geen einde, want president Obama heeft niet de macht om dat te bewerkstelligen. Alleen het Amerikaanse congres kan daarover een besluit nemen.

In 2012 legde de voormalige presidentskandidaat en libertarische politicus Ron Paul al goed uit waarom het zo belangrijk is om de betrekkingen met Cuba te verbeteren en het handelsembargo af te schaffen. Dit deed hij in een debat met Mitt Romney, die later de Republikeinse genomineerde voor het presidentschap werd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s