Nog niet eerder waren Oekraïners zo ongelukkig

Het Amerikaanse bureau Gallup peilt al negen jaar het geluk van de Oekraïners. Uit de meest recente editie van het onderzoek blijkt dat de Oekraïense bevolking nog niet eerder zo ongelukkig was als nu.

De gemiddelde Oekraïner geeft zijn leven slechts een 4,3 als rapportcijfer. En dan zijn de inwoners van enkele door oorlog te gevaarlijke gebieden nog niet eens meegenomen in het onderzoek.

image

Niet alleen de oorlog is verantwoordelijk voor de slechte cijfers. Ook pessimisme over de hopeloze economische toestand van het land speelt een belangrijke rol. De Oekraïense economie gaat dit jaar naar verwachting met dubbele cijfers krimpen.

In het schaakspel tussen Rusland en de Verenigde Staten wordt het leed van de Oekraïense bevolking vaak vergeten. Het wordt tijd dat aan hun dramatische toestand een einde komt.

Ik schreef al eerder:

Als de Oost-Oekraïners zich graag willen afsplitsen, geef hen dan de vrijheid om dat te doen. Natuurlijk is het niet toegestaan volgens de Oekraïense wet, maar dat was de door het westen gesteunde coup tegen president Janoekovitsj ook niet.

Hopelijk kunnen de Oekraïners hun leven dan snel weer oppakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s