De nazi-vrienden van het westen

Dat de door het westen gesponsorde regering in Kiev samenwerkt met groepen neo-nazi’s is iets waar op dit blog al eerder over gepubliceerd is. Lange tijd werd dit door velen echter afgedaan als propaganda van Poetin, maar nu bevestigt ook de gezaghebbende New York Times dit schokkende feit:

Kiev heeft besloten om samen te werken met het Azov-bataljon, een ultranationalistische paramilitaire groep van ongeveer 400 mannen die graag Nazi-saluten en -insignes gebruiken. Iedereen die enigzins bekend is met de bloedige geschiedenis van Oost-Oekraïne in de Tweede Wereldoorlog weet dat het Azov-bataljon toestaan te vechten in die regio vergelijkbaar is met het sponsoren van een Timothy McVeigh-feestdag in Oklahoma City.

Geen wonder dat de rebellen veel steun hebben in het oosten van Oekraïne. Bijna iedereen daar heeft wel familieleden verloren door de moordpartijen van de nazi’s. Op deze manier weer geconfronteerd worden met dat verleden is ronduit dramatisch.

Het wordt tijd dat het bloedvergieten in Oekraïne beëindigd wordt. Als de Oost-Oekraïners zich graag willen afsplitsen, geef hen dan de vrijheid om dat te doen. Natuurlijk is het niet toegestaan volgens de Oekraïense wet, maar dat was de door het westen gesteunde coup tegen president Janoekovitsj ook niet.

One thought on “De nazi-vrienden van het westen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s