‘Links blijft massaal wegkijken van bloedrood verleden’

Dat schrijft Patrick van Schie vandaag voor dagblad Trouw. De directeur van de Teldersstichting wijst op het totale gebrek aan verontwaardiging over het aantreden van de Duitse partij Die Linke in de regering van deelstaat Thüringen.

… in Nederland [klonk] geen protest toen vrijdag in ons buurland, preciezer gezegd in de deelstaat Thüringen, een rood-rood-groene regering aantrad. De veruit grootste partij in deze coalitie is Die Linke, de directe opvolger van de Sozialistische Einheitspartei Deutschlands (SED) welke meer dan vier decennia lang in de DDR hevig heeft huisgehouden. Van de vijf ministers die Die Linke in Thüringen levert, hebben zich drie reeds in de DDR-tijd bij de SED aangesloten. Die Linke-fractie in de Thüringer Landtag telt bovendien twee voormalige medewerkers van de Stasi, de geheime dienst die de DDR-burgers bespioneerde, bestal, terroriseerde, en ‘lastige’ figuren gevangen zette en folterde. Deze twee Stasi-lieden zijn ook nog eens cruciaal voor het voortbestaan van de regering in Thüringen, omdat de coalitie er slechts één zetel meer heeft dan de rechtse oppositie.

Van Schie zegt het vreemd te vinden dat linkse partijen samenwerking met (extreem-)rechts uitsluiten vanwege hun onfrisse trekjes, maar ondertussen niet moeilijk doen over samenwerken met een partij die voortkomt uit communistische terreur. Hij vervolgt:

Noch het RTL-Nieuws noch het NOS-journaal achtte het onderwerp vrijdag zelfs maar het vermelden waard. En het demonstranten-gilde in ons land dat anders zo graag zijn ‘morele verontwaardiging’ over onrecht waar ook in de wereld breed uitmeet, hield zich muisstil.

Lees het hele artikel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s