Het aantal moskeeën groeit snel in de VS

De bouw en verbouwing van religieuze gebouwen is in de Verenigde Staten met 80% gedaald sinds 2002. Dit past bij de groeiende ontkerkelijking in het land. De islamitische gemeenschap gaat echter dwars tegen deze trend in.

Tussen 2000 en 2011 is het aantal gebouwen dat specifiek als moskee vervaardigd is meer dan verdubbeld. The Wall Street Journal spreekt zelfs van een hausse in de bouw van moskeeën.

Dit is echter geen verrassing. In het afgelopen decennium is het aantal moslims in de Verenigde Staten met bijna 67% gestegen. Veel christelijke gemeenschappen krompen juist in dezelfde periode. Zo daalde het aantal katholieken met 5%.

image

De grootste moskee van de Verenigde Staten, gevestigd in Michigan.

Advertenties

3 gedachten over “Het aantal moskeeën groeit snel in de VS”

 1. 0,6% van de bevolking en het grootste deel afro Amerikanen die er geboren en getogen zijn dit is de grootste groep moslims. Vertel dat er even bij. Anders is het net of de VS islamiseert lol. Het aantal moslims ten opzichte van de rest van de bevolking is al jaren relatief stabiel. De meeste moskeeën worden gebouwd met Amerikaans geld trouwens. Vertel er ook bij dat het land helemaal is volgebouwd met kerken en dat er al jaren veel leegstand is doordat er gewoon te veel kerkjes zijn. Dus nogal wiedes dat er nu in crisis tijd minder gebouwd wordt. Het aantal gemeenschappen is met 67% is gestegen niet het aantal moslims. Dit betekend dat meer moslims zich verenigd hebben in een moskee niet dat het aantal moslims met 67% is toegenomen. Man wat een onzin artikel.

  Like

 2. Lees het artikel even fatsoenlijk. Het aantal gemeenschappen is toegenomen met 67% niet het aantal moslims. Het aantal moslims is al jaren stabiel op 0,6% van de bevolking. Ik zou het artikel even aanpassen want het is nonsens zoals het er nu staat. Bovendien vermeld even de oorzaak van de kerkelijke bouwstop. Crisis en het feit dat het hele land is volgebouwd met kerken waarvan er veel leegstaan zoals hier de kantoorpanden. Niet door leegloop maar door idioterie van kerkgenootschappen die telkens grotere kerken wouden bouwen toen het goed ging met de economie. Het aantal moslims is gegroeid van iets meer dan 0,5 naar ongeveer 0,6 in ongeveer 20 jaar. Dat is bijna nihil ten opzichte van de totale bevolking.

  Like

  1. Ik raad je aan om het artikel van The Wall Street Journal (waar dit stuk op gebaseerd Is) nog eens goed door te lezen. De krant vermeldt duidelijk:

   ‘The estimated number of Muslims in the U.S. rose by 66,7% between 2000 and 2010’

   Het gaat dus niet over het aantal gemeenschappen. En tenzij je wilt beweren dat de gehele Amerikaanse bevolking met bijna 67% gegroeid is in het vorige decennium, dan betekent dat dus dat het aandeel van moslims in de bevolking flink gegroeid is.

   Geen verrassing, want in 2005 bijvoorbeeld kreeg een recordaantal moslims een verblijfsvergunning in de Verenigde Staten (bron: seattletimes.com).

   Aanvullingen op mijn artikelen zijn altijd welkom, maar het is incorrect om te doen alsof de feiten niet kloppen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s