IS-strijders zijn gek op westerse junkfood

Bedrijven als Mars en Red Bull verdienen gouden bergen aan de strijders van de Islamitische Staat. Ook andere westerse producten zijn zeer in trek, zo meldt The Financial Times vandaag.

Vooral bij de buitenlandse strijders van IS zijn producten zoals Marsrepen en chips van Pringles populair. Hoewel zij huis en haard verlaten hebben voor de jihad, is hun smaak toch vrij Europees gebleven.

Voor veel Syriërs zijn de importproducten onbetaalbaar. De IS-strijders krijgen echter uitstekend betaald. Met een minimum van omgerekend 215 dollar per maand verdienen zij gemiddeld ruim twee keer zoveel als de lokale bevolking.

Volgens lokale marktkooplui kijken de jihadisten daarom vaak niet eens naar de prijs. Daarnaast beweren zij dat ook westerse telefoons gretig aftrek vinden bij de Islamitische Staat. Met name de iPhone 6 zou een ware hit zijn.

image

‘Dood aan het westen, behalve aan Red Bull en Apple!’

[Update naar aanleiding van enige verwarring onder lezers: bedrijven zoals Mars leveren niet rechtstreeks aan IS. Lokale marktlui importeren hun producten en verkopen die dan door aan de jihadisten]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s