Komt er weer een Bush aan de macht in 2016?

Volgens een recente poll maakt Jeb Bush een goede kans op het Amerikaanse presidentschap. Jeb is de broer van George W. Bush en de voormalige gouverneur van Florida.

De poll, die in New Hampshire werd afgenomen, vroeg aan Republikeinse kiezers wie zij graag zouden nomineren als presidentskandidaat. Mitt Romney, de Republikeinse genomineerde in 2012, scoorde het hoogst.

Jeb Bush eindigde als vierde in de poll, met 8% van de Republikeinen achter zich. Zonder deelname van Romney stijgt hij zelfs naar de derde plek, met 14% van de stemmen.

Aangezien het goed mogelijk is dat Romney geen zin meer heeft om voor de zoveelste keer te proberen president te worden, en de nummer drie Chris Christie flink beschadigd is door een recent schandaal in zijn thuisstaat New Jersey, maakt Jeb Bush dus een goede kans op de Republikeinse nominatie.

Bij de Democraten wordt vrijwel zeker Hillary Clinton de genomineerde voor het presidentschap, tenzij zij besluit niet mee te doen. In polls laat de vrouw van Bill Clinton iedere andere kandidaat ver achter zich.

Het zou dus zomaar kunnen dat de presidentsverkiezingen van 2016 tussen Bush en Clinton zullen gaan. Meer van hetzelfde in een land dat dringend verandering kan gebruiken.

image

Via: bloomberg.com

One thought on “Komt er weer een Bush aan de macht in 2016?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s