Militaire uitgaven groeien snel in Afrika

Terwijl de Nederlandse overheid jaarlijks miljarden steekt in de ‘ontwikkeling’ van Afrikaanse landen, kiezen de regeringen van desbetreffende landen er liever voor om de militaire uitgaven te verhogen.

The Economist meldt dat in tien jaar tijd de militaire uitgaven met 65% gestegen zijn in Afrika. In 2013 groeiden de uitgaven met ruim 8%, waarmee het arme continent de rest van de wereld ruim voorbleef. In Noord-Amerika en West-Europa ging er juist minder geld naar het leger.

Algerije heeft de hoogste militaire uitgaven van Afrika. Zo’n 10 miljard dollar wordt er daar jaarlijks aan besteed. Onder de Sahara trekt Angola de aandacht,  waar het leger ieder jaar op 6 miljard dollar kan rekenen.

image

3 gedachten over “Militaire uitgaven groeien snel in Afrika”

 1. en wie levert die rommel zo graag?

  Afrika is in navolging van Taylor nog steeds een kruitvat vol waanzin, dictatuur en armoede
  Aangeleerde hulpeloosheid volop, dumpvat voor Calvinisme
  En met alle slachtingen en moordpartijen, ziektes en onheil kunnen wij weer geven om arme negertjes te helpen..voor heteiegen gevoel van zelfgenoegzaamheid.

  Like

 2. Defensie uitgaven tov BNP
  Angola – 6 miljard dollar, BNP 61 miljard dollar
  Nederland – 12 miljard dollar, BNP 768 miljard dollar

  Qua BNP besteedt Angola 6,5x zo veel aan defensie als wij. De bevolking wordt gelukkig gevoed door de Nederlandse belastingbetaler.

  Met dank aan de Bert Koendersen van deze wereld.

  Liked by 1 persoon

 3. Logisch, Nederland loopt voorop in aanvallen, plunderen en moorden (VOC-mentaliteit) ……….. in naam van humanisme!??
  R2P, Right to Protect, heet de NAVO-doctrine.
  The Global Center for the Responsibility to Protect; vehikel van miljardair en antisemiet Soros – zijn Int. Crisis Group staat aan de basis van de Moslim Broederschap, die Hamas aanstuurt – u weet wel, die van dat toneelstuk met die vreselijke gevaarlijke raketjes en stenen gooiende jongetjes).

  The Global Center for the Responsibility to Protect. Dit vehikel wordt gesponsord door o.a. Australia, Belgium, Canada, the Netherlands, Norway, Rwanda and the U.K. – more: http://kleinonline.wnd.com/2012/11/02/obamas-benghazi-investigator-tied-to-libya-bombing-globalist-doctrine-used-to-depose-gaddafis-regime/#sthash.EDA0Gs8z.dpuf

  Onlangs geïnterviewd door Al Jazeerah hield Kouchner (Artsen zonder Geweten; mede oprichter en oud minister van Defensie!? Fr.) glashard vol dat het bombarderen van woonwijken (burgers) onder valse voorwendselen geen oorlogsmisdaad zijn maar een menslievende morele plicht ??!! (m.n. Libië en Syrië) ……
  http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/11/france-owes-rwanda-apology-says-kouchner-20141114123324621791.html

  AZG geen ngo! Vehikel van de Wereldregering, de fascisten: voor hun gewin en machtswellust gebruikt het Afrikanen als proefkonijnen – voor heimelijk op hen doen van klinische testen van niet geregistreerde medicijnen, vaccins en dergelijke projecten met een hoog ´Joseph Mengele´ gehalte.
  De Koninklijke Nederlandse Marine geeft graag daaraan haar medewerking. … Met uw belastingafdrachten.

  U komt ook aan de beurt, niet voor niets worden Ebola patienten de hele wereld over gesleept. Het mag wat kosten.
  Zowel Ebola als het anti-gif en de hele rimram er omheen zijn gepatenteerd.
  Onze dood is de winst van de fascisten/globalisten.
  virus-hysterie, corruptie WHO, schandalen rond het farma-kartel:
  http://www.marcelmessing.nl/content.asp?m=M8&s=M17&ss=P167&l=NL

  http://www.ninefornews.nl/wat-je-niet-mag-weten-libie-onder-kaddafi/

  NAVO – vormt de stoottroepen van de VN. Coca-Cola, Mc Donalds e.d. volgden het leger altijd op de voet. Dat is nu niet anders, nu doen ook MicroSoft, Google, Chevron, Shell, BP, Cargill, Monsanto, Murdoch, Unilever, Nestlé, Veolia, Thames Water, Pfizer, c.s. dat.

  Dit soort cijfers zeggen niet veel. Zijn misleidend. Hoeveel belastingopbrengsten zouden overheden nu ophalen onder ongeletterde werkloze bevolking in lemen hutten in de brush?
  Hoeveel belastingen ontlopen multinationals niét in dergelijke landen?
  Ze zitten er alleen om de boel te roven en plunderen. Parasieten zijn het.

  Hypocriet; dergelijke landen verwijten dat ze precies dat doen waartoe wij hen dwingen! En waar onze roofkapitalisten obscene winsten door weten te ´maken´ cq. bijeen te harken.

  Wat dergelijke landen uit (kunnen) geven wordt alleen door de plunderaars in pakken van het IMF en de Wereldbank uitgemaakt. Leningen – tegen woekerrentes – onder wurgende voorwaarden.
  (Over het algemeen – verder – belastingvrijstellingen verlenen aan de roofkapitalisten, gedwongen vaccinaties, importen van gmo´s, verplichte aanbesteding van grote infrastructurele projecten, wapenaankopen, ict-netwerken, e.d. bij exclusieve leveranciers).

  Op genoemde wapenbestedingen drijven de economieën van de landen die we kunnen aanduiden als ´War Incorporated´, de VS voorop.
  Veelal gebaseerd op opgedrongen leningen. Tegen rentes die een veelvoud zijn van wat wij hier betalen. Woekerwinsten dus. Plus nog een woud aan gedwongen – voor hen zeer nadelige condities.

  Nee, dan Nederland. Wordt door niemand aangevallen, noch bedreigd. En geeft toch doodleuk 12 miljard, per jaar, uit aan massa- vernietigingswapens!
  Terwijl de vijand doodleuk zich veilig weet ín de Regering en Kamer. Onze welvaart, vrijheden en democratie worden gesloopt van binnenuit.
  Rand Corporation JSF F-35 F-22 can’t climb, can’t turn, can’t fight:


  http://www.oneworldofnations.com/2014/10/ebola-gate-meet-main-ebola-assholes-is.html

  Nederland is 1 van de grote wapenexporteurs in de wereld. De regering doet er alles aan om die sector te blijven beschermen (verkapte subsidie, soft benefits cq. corruptie).
  Dat heeft zo z´n consequenties – voor onze veiligheid. De landmijnenramp Enschede is onder de mat geveegd, de lading van grondstoffen voor biologische- chemische en atoomwapens t.t.v. de Bijlmerramp dito, nu met MH17 zien we een herhaling van het afdekken van dergelijke heimelijke oorlogsmisdaden en terreurnetwerken onder NAVO-dekmantel.
  We kunnen feitelijk vaststellen dat er een levendige banendraaideur is tussen de regering en politiek bestel, en de industrie van het moorden op industriële schaal.

  Luns, Hoop Scheffer, Pronk, Lubbers, Herkens, Ploumen, Koenders, Timmermans, v. Balen, m.n. Universiteit Twente, Leiden, Wageningen en Erasmus Medisch Centrum slepen kritiekloos miljoenen contracten binnen van de ergste oorlogsmisdadigers (Rockefeller, Soros, Gates m.n.). Nederland is al vanaf de oprichting één van de grote sponsors van die antidemocratische Wereldregering, VN.

  De Kamer wil dus wel nog meer geld naar wapentuig, en ook niks minder naar de VN. Ons geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s