Spaanse leger bereidt zich voor op grootschalige rellen

Journalisten van de digitale krant Público hebben ontdekt dat het Spaanse leger oefent om binnenlands geweld te kunnen onderdrukken. De trainingen zouden het gevolg zijn van een groeiende angst voor grootschalige civiele onrust.

Van zo’n 200 soldaten is bekend dat zij getraind zijn door de militaire politie. De trainingen zouden echter zo uit de hand zijn gelopen dat zij voortijdig afgebroken moesten worden.

Volgens betrokkenen is het werkelijke aantal soldaten dat getraind wordt nog veel groter.

Het Spaanse ministerie van Defensie probeerde de oefeningen af te doen als routine, maar volgens de getrainde soldaten is dat niet het geval. Intern zou de minister woedend gereageerd hebben op de onthullingen, deze informatie was duidelijk niet bedoeld voor het grote publiek. Een deel van de getrainde soldaten zou dan ook uren ondervraagd zijn om te ontdekken wie er gelekt heeft.

De oefeningen in Spanje zijn geen incident, maar onderdeel van een bredere ontwikkeling. In de Verenigde Staten heeft het ministerie van Binnenlandse Veiligheid recentelijk maar liefst 1,6 miljard kogels aangeschaft, waarvan een aanzienlijk deel voor gebruik in snipers is. Dat is voor iedere Amerikaan vijf kogels.

Wat weten de Spaanse en Amerikaanse overheden dat wij niet weten?

Via: globalresearch.ca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s