Interview met James Corbett

James Corbett, host van The Corbett Report, doet al jarenlang onderzoek naar de internationale politiek. Met zijn geweldige onderzoeksvaardigheden, vlotte presentatiestijl en gebrek aan angst voor het politiek incorrecte heeft hij een wereldwijd netwerk van fans opgebouwd. Op YouTube hebben zijn video’s al tientallen miljoenen kijkers getrokken.

Deze week is Corbett in Nederland op uitnodiging van de Rijksuniversiteit Groningen. Gale Boetticher maakte van de gelegenheid gebruik om hem op te zoeken voor een interview.

James, hoe begon je carrière als onderzoeker/ journalist in de alternatieve media?

Het was volledig per ongeluk, niet deel van een plan. In 2006 begon ik allemaal informatie tegen te komen op internet die ik nog nooit eerder was tegengekomen en mij echt volledig verraste. Op televisie en op de radio hoorde je nooit iets over die informatie en dus dacht ik: er moet iets gebeuren. Ik besloot dat ik dat dan maar moest doen. Zodoende begon ik cd’s met podcasts over deze informatie uit te delen aan mensen, maar toen bedacht ik me dat ik in Japan woon en dat dus niet veel zin heeft, haha. Ik zei toen: het is het tijdperk van het internet dus ik kan maar beter een website beginnen. In die tijd luisterde ik al naar wat alternatieve media-podcasts en vond dat ik ook zoiets moest proberen. Vervolgens kocht ik een microfoon van 20 dollar en gebruikte mijn oude laptop om een eigen podcast te maken. Na een tijdje besloot ik ook artikelen te schrijven en video’s te maken. Eigenlijk ging alles organisch, er zat geen plan aan vast.

En veel van die informatie die je in 2006 tegenkwam ging over 9/11, klopt dat?

Ja, dat was zeker het eerste stukje van de puzzel die ontstond rond die tijd. Daarna zag ik dingen als The Money Masters en dacht over het bankensysteem en waar geld vandaan komt. Al die stukjes pasten bij elkaar op een manier waar ik nooit eerder over nagedacht had.

Wat voor tip zou je willen geven aan mensen die ook onderzoek willen doen naar dit soort zaken?

Mijn advies is om je interesses te volgen. Het is niet zoals op school waar de leraar je vertelt wat te doen. Het onderzoek moet echt gebaseerd zijn op je eigen interesses, anders ga je niet ver komen. Dat is ook precies zoals ik het doe, mijn interesses bepalen wat ik onderzoek. Gelukkig ben ik in veel zaken geïnteresseerd, maar ik realiseer me dat iedereen zijn eigen interesses heeft. Voor mij was 9/11 een zeer boeiend onderwerp, maar er zijn ook mensen die dat niet interesseert. Ik keur dat niet af, je hoeft niet geïnteresseerd te zijn in 9/11. Als je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd bent in transhumanisme of wat dan ook, onderzoek dat dan. We moeten het idee doorbreken dat er een richtlijn of curriculum is dat we moeten volgen. We leven in het tijdperk van het internet waarin vrijwel alle informatie binnen handbereik is, dus begin daar gebruik van te maken en volg je interesses.

Als je een paar boeken zou moeten aanraden om mijn lezers te helpen begrijpen wat er werkelijk gebeurt in de wereld, welke zouden dat zijn?

Dan ga ik af op wat ik recent gelezen heb, dat is het makkelijkst. Ik zou sowieso aanraden om een boek van Antony C. Sutton te lezen, al vind ik het lastig om precies te zeggen welke. Misschien Wall Street and the Rise of Hitler of Wall Street and the Bolshevik Revolution. Ik denk namelijk dat het enorm belangrijk is voor ons om te realiseren dat deze nieuwe Koude Oorlog – waar je veel over hoort – sterk op de oude Koude Oorlog lijkt en dus grotendeels een illusie is. Mensen zouden op de hoogte moeten zijn van de geschiedenis daarvan. Een ander onderwerp wat ik zeer interessant vind zijn de Anthrax-aanvallen die plaatsvonden in de Verenigde Staten na 9/11. Die zorgden voor de dood van vijf mensen. Eerst werd Al Qaeda daarvoor verantwoordelijk gehouden, maar uiteindelijk heeft de regering de zaak nooit echt opgehelderd. Het is een heel belangrijk stuk van de puzzel dat uiteindelijk weggegooid werd omdat het niet in het verhaal paste wat zij probeerden te vertellen. Er is recentelijk een boek verschenen daarover van dokter Graeme MacQueen genaamd The 2001 Anthrax Deception. Een zeer goed geschreven boek dat ik zeker zou aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in valse vlagincidenten. Een ander boek waar ik zeer van onder de indruk was is The Shadows of Power van James Perloff, dat gaat over de Council on Foreign Relations. Zeer interessant en vol specifieke stukjes informatie waar ik veel aan gehad heb. Natuurlijk wil ik ook de twee boeken van Sibel Edmonds aanraden. Classified Woman is een soort autobiografie over haar ervaring als klokkenluider van de FBI. Daarnaast heeft ze een roman geschreven, The Lone Gladio, over operatie Gladio B. Het verhaal wat daarin verteld wordt is eigenlijk waar, ook al heeft het een romanvorm. Uitstekend boek. Over 9/11 is er een boek genaamd Black 9/11 van Mark H. Gaffney en dat is zeer interessant. Hij kijkt niet naar dat onderwerp vanuit een technisch perspectief (de instorting van de torens, etc.), maar volgt in plaats daarvan het geldspoor. Zelfs mensen die al veel over 9/11 weten kunnen nog veel uit dat boek leren. Dat zijn de boeken die ik zou aanraden aan lezers om mee te beginnen.

The Shadows of Power heb ik zelf ook gelezen en dat is inderdaad echt een uitstekend boek. Een ander boek waar ik zelf veel aan heb gehad is The Creature from Jekyll Island van Edward Griffin, zou jij dat ook aanraden?

Jazeker, dat was een heel invloedrijk boek voor mijn FED-documentaire A Century of Enslavement, dus dat zou ik zeker aanraden. Ook de speeches van Griffin zijn trouwens zeer de moeite waard, hij is werkelijk een uitstekende spreker.

Bedankt voor dit interview.

2 gedachten over “Interview met James Corbett”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s