Het gevaar van de NSA

De FBI stuurde in 1964 onderstaande brief naar Martin Luther King, de leider van de burgerrechtenbeweging. In de anonieme brief werd gedreigd details over King’s seksuele uitspattingen vrij te geven, tenzij hij binnen enkele weken zelfmoord zou plegen.

image

Volgens Beverly Gage, de professor die de brief afgelopen zomer ontdekte, mislukte het plan uiteindelijk omdat de media weigerden mee te werken.

De burgerrechtenleider werd door FBI-directeur Edgar Hoover gezien als een serieuze bedreiging. Daarom werd hij gevolgd door zijn agenten en werden King’s hotelkamers volgeplaatst met microfoons.

Tegenwoordig is dat niet meer nodig. De NSA heeft met een paar simpele klikken toegang tot ieders internetpornogeschiedenis. Daarnaast beschikt het over de mogelijkheid om webcams heimelijk aan te zetten en mobiele telefoons te gebruiken als moderne afluistermicrofoon.

De NSA en andere overheidsinstanties kunnen daarmee eenvoudig personen chanteren die als bedreiging voor de staat gezien worden. Het is maar de vraag of dat niet al gebeurt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s