Oekraïense neonazi: Amerika gaat ons trainen

Semyon Semyonchenko, neonazi en leider van een groep militanten die vecht voor het Oekraïense leger, zegt op  zijn Facebook-pagina dat de Verenigde Staten zijn extreem-rechtse manschappen gaan trainen. Deze toezegging kreeg hij na een bezoek aan Washington D.C., waar hij onder andere een ontmoeting had met de senatoren Robert Menendez en Robert Corker.

Gisteren heb ik een contract getekend om trainingen te laten organiseren voor de manschappen en officieren van het Donbass-bataljon [waarvan Semyonchenko de leider is) door mobiele groepen instructeurs uit de Verenigde Staten, die momenteel niet actief in dienst zijn.

Zij zullen werken met het trainingssysteem dat gebruikt wordt door de Amerikaanse mariniers en Delta Force.

Extreem-rechtse bataljons zoals Donbass zijn al meerdere malen betrapt op grove mensenrechtenschendingen in het oosten van Oekraïne. Net als in Syrië kiezen de Verenigde Staten dus weer een stel criminelen om mee samen te werken.

One thought on “Oekraïense neonazi: Amerika gaat ons trainen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s