Tip van een topondernemer

“Als je een hypotheek of kinderen hebt, kun je niet meer zomaar een eigen bedrijf beginnen. Dus begin gewoon jong.”

Dat zegt Jitse Groen, de oprichter van thuisbezorgd.nl, in een interessant interview met het AD.

Het idee voor zijn bezorgimperium is even simpel als briljant. Groen is 14 jaar geleden op een familiefeestje en heeft trek in Chinees, maar geen zin om de auto te pakken en het op te halen. Er is alleen geen restaurant in de wijde omtrek die zijn honger komt stillen.

Nog dezelfde avond kruipt Groen achter zijn pc. Met 100 euro van zijn studiefinanciering registreert hij de website Thuisbezorgd.nl en bouwt een simpele website waarmee mensen eten kunnen laten bezorgen. Daarna gaat hij langs bij restaurants. Of ze een bezorgservice zien zitten? Veel restaurants hebben geen eigen website en vinden het wel best. Groen mag in ruil zijn logo op de folders zetten.

Inmiddels hebben dat simpele idee en een hoop doorzettingsvermogen hem een plek in de Quote 500 opgeleverd.

Thuisbezorgd.nl zit inmiddels in tien landen en verwerkt zo’n 1,7 miljoen bestellingen per maand. Groen krijgt voor elke afgeleverde maaltijd 10 procent van de rekening, gemiddeld zo’n 2 euro. Dat tikt dus lekker aan. Het levert hem volgens Quote een geschat vermogen op van 35 miljoen euro. Groen is daarmee de nieuwste miljonair op de lijst van rijkste Nederlanders, op plek 500.

Advertenties

One thought on “Tip van een topondernemer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s