Nederland Jaloezieland

De afgelopen week kwamen zowel de SP als GroenLinks met een voorstel voor de invoering van een miljonairsbelasting. In werkelijkheid is dit geen nieuwe belasting, maar de verhoging van de vermogensbelasting voor Nederlanders met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro.

Het voorstel blijkt helaas erg populair: maar liefst 64% van de Nederlanders vindt het een goed idee. Ook onder ‘rechtse’ kiezers kan het plan op een meerderheid rekenen. Hiermee komt de jaloerse aard van ons land weer eens bovendrijven.

De miljonairsbelasting zal nauwelijks extra belastinginkomsten opleveren, aangezien alleen maar meer rijke Nederlanders met hun vermogen naar het buitenland zullen gaan. Daarnaast zal het slecht zijn voor de investeringen. Blijkbaar deert dat de Nederlander echter niet, het plezier om mensen die het beter hebben verder te beroven lijkt voor hen belangrijker…

image

Via: vrijspreker.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s