Carroll Quigley over de Amerikaanse verkiezingen

Professor Quigley, politieke insider en mentor van Bill Clinton in zijn tijd op Georgetown University, schreef in zijn monumentale werk Tragedy and Hope het volgende over de Amerikaanse democratie (p. 1247-1248):

De nationale partijen en hun presidentiële kandidaten zijn, met een bepalende rol van het Eastern Establishment achter de schermen, steeds dichterbij elkaar gekomen en ontmoetten elkaar in het centrum met vrijwel identieke kandidaten en platforms, hoewel dat proces zoveel mogelijk aan het publieke oog onttrokken werd met de heropleving van obsolescente en betekenisloze oorlogsroepen en slogans […]  Het idee dat de twee partijen tegenovergesteld beleid en ideologieën zouden moeten representeren, de één rechts en de ander links, is een dom idee dat alleen acceptabel is voor doctrinaire en academische denkers. In tegendeel, de partijen moeten bijna identiek zijn, zodat de Amerikaanse kiezers ‘de slechterikken eruit kunnen gooien’ bij de verkiezingen zonder het beleid serieus te veranderen. Elke partij wordt tijdens haar regeerperiode corrupt, vermoeid en krachteloos. Vervolgens zou het mogelijk moeten zijn om, iedere vier jaar als dat nodig is, haar te vervangen door de andere partij, die [zogenaamd] niets van het voorgaande zal zijn, maar toch met nieuwe kracht nagenoeg hetzelfde beleid zal voortzetten.

Conclusie: het maakt geen enkel verschil wie er gisteren gewonnen heeft bij de tussentijdse verkiezingen. De meerderheid van de Amerikanen is dan ook zo verstandig geweest geen moeite te verspillen aan het stemmen.

Via: lewrockwell.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s