Voormalige burgemeester van Londen: Britse publiek tegen nieuwe oorlogen

De voormalige burgemeester van Londen, Ken Livingstone, zei in een interview met de Russische zender RT dat het Britse publiek niet geïnteresseerd is buitenlandse oorlogen. Maar toch zou Groot-Brittanië er aan meedoen, omdat politici zoals Tony Blair en David Cameron in ruil voor hun steun financieel lucratieve banen krijgen aangeboden in Amerikaanse corporaties.

Ook spelen de Britse kranten volgens hem een belangrijke rol in het veroorzaken van Britse deelname aan Amerikaanse oorlogen. Zij worden vrijwel allemaal gecontroleerd door enkele miljardairs die de Anglo-Amerikaanse alliantie steunen en daarom weinig ruimte laten voor oorlogkritische geluiden.

Mocht een politicus het toch nog in zijn hoofd halen om tegen de Amerikaanse belangen in te gaan, dan kan hij of zij volgens Livingstone ‘slachtoffer worden van een lastercampagne, of zelfs van een vervelend ongeluk.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s