Drie jaar na de oorlog is Libië een grote puinhoop

Gisteren publiceerde de mensenrechtenorganisatie Amnesty International een rapport over de huidige situatie in Libië. Drie jaar na de ‘humanitaire’ interventie in het Noord-Afrikaanse land is het nog altijd een grote puinhoop. Sterker nog, er ontwikkelt zich een burgeroorlog. Door de gevechten tussen diverse rivaliserende milities hebben in de afgelopen maanden bijna 400.000 Libiërs hun huis moeten verlaten. Martelingen vinden ook na de dood van Ghadaffi nog dagelijks plaats.

Een 31-jarige man beschreef zijn ontvoering door een gewapende groep als volgt:

Pas na mijn vrijlating realiseerde ik me dat mijn gehele lichaam blauw en opgezwollen was. Toen ik vast zat, liet ik me maar gewoon slaan en huilde ondertussen. Er is geen enkele plek op mijn lichaam die ze niet geslagen hebben.

Ook zijn in Libië journalisten hun leven niet zeker en is er een tekort aan de meest basale levensmiddelen, waardoor het leven voor de meeste Libiërs een stuk lastiger is geworden. Er zijn zeker partijen die geprofiteerd hebben van de oorlog, maar het Libische volk hoort daar duidelijk niet bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s