Progressieve prioriteiten

Voor de feministische organisatie Hollaback liep een aantrekkelijke actrice zo’n tien uur door de straten van New York. Volgens Hollaback zou ze in die tijd maar liefst 108 keer zijn lastiggevallen door hitsige mannen. De video die daarvan gemaakt werd genereerde in twee dagen tijd al meer dan 18 miljoen bezichtingen en is nu een veelbesproken onderwerp.

Met de video zou de organisatie duidelijk maken dat vrouwonvriendelijke opmerkingen op straat een veel voorkomend probleem zijn. Maar van de 108 keren dat de actrice ‘lastiggevallen’ werd bestond het overgrote deel uit niet meer dan ‘have a nice evening’ of simpelweg ‘nice’. Er zijn een hoogstens een paar gevallen die met enige redelijkheid als ‘lastigvallen’ bestempeld kunnen worden.

Het lijkt er dan ook op dat een feministische organisatie weer eens van een mug een olifant maakt.

Naast veel lof oogst de video ook kritiek in de progressieve media. Echter niet omdat het zo overdreven is, maar omdat het racistisch zou zijn. Bijna alle mannen in de video zijn zwart of van Latijns-Amerikaanse afkomst, en dat zou discriminerend zijn. Er is nu zelfs een petitie die van de makers eist dat zij de volledige tien uur aan beeldmateriaal vrijlaten, zodat de wereld kan zien dat ook veel blanke mannen vrouwen lastigvallen op straat.

Het is werkelijk ongelooflijk waar progressieven zich druk om kunnen maken. Zoals Christopher Cantwell al zei:

Waarom accepteren jullie niet gewoon – in plaats van blanke mannen te demoniseren – dat flirten op straat geen misdaad is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s