Op Sint-Maarten wordt het probleem van de EU duidelijk

De NOS meldt:

Sint Maarten werd in 1648 in het Verdrag van Concordia in tweeën gedeeld. Er kwam vrij verkeer van mensen en goederen. En dat breekt de Fransen nu op. “Al het geld dat Frankrijk in het Franse deel van het eiland stopt, komt terecht in het zuidelijke gebied dat deel uitmaakt van het Nederlandse koninkrijk”, verklaart Dosière.

Het Franse deel maakt onderdeel uit van de EU; het Nederlandse deel niet. “In het Hollandse Sint Maarten zijn de regels soepeler, de lonen en belastingen lager en de producten goedkoper.” In het Franse deel wordt bovendien de euro gebruikt, in het Nederlandse de dollar.

Franse ambtenaren wisselen hun salaris, dat in euro’s wordt uitgekeerd, meteen om tegen gunstige wisselkoersen in het zuiden. Volgens Dosière doen duizenden Fransen dat iedere maand. Daarmee winnen ze 30 procent aan koopkracht.

Ze geven hun geld ook uit in het Nederlandse deel, omdat alles daar veel goedkoper is. Steeds meer Franse ondernemers vertrekken naar het Nederlandse deel om daar geld te verdienen.  

Op het eerste oog lijkt dit alleen een probleem voor het Franse deel van Sint-Maarten, maar het treft ons allemaal. Door de groeiende bureaucratie en hoge belastingen in de Europese Unie zullen steeds meer ondernemers en andere creatievelingen uit Nederland vertrekken en hun heil in vrijere oorden gaan zoeken, bijvoorbeeld in Azië. Verdere stagnatie van de economie is het logische gevolg.

Via: blog.meervrijheid.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s